" align="CENTER" height="0" width="0">
N A A
Salam Aidilfitri :)
Saturday, August 18 @ 9:13 PM |


Assalamualaikum wbt.
     Pejam celik pejam celik dah sebulan kita berpuasa. Terasa cepat je masa tu berlalu, kan? MasyaAllah, itulah salah satu tanda tanda akhir zaman. Korang semua cukup tak puasa sebulan ni. Ha... Tak mau tipu tipu cilok cilok yea. Berdosa tau. Huhu :) First of all, Akak Arin *ecehh* nak ucapkan tahniah dekat adik adik yang bertatih puasa dan puasa mereka cukup sebulan. Especially adik Arin yang sorang ni Muhammad Hafiz Azrai (8). Tahniah Dik! Ha, bestkan puasa tu? Takpe lah walaupun sehari Adik tinggal. Tapi Adik kuat untuk berpuasa 29hari lagi tu. Keding keding pun still larat. Tabik spring ar!! Haha. Oke oke, oleh kerana kita dah nak raya ni Arin nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Korban Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin kepada semua umat Islam. Semoga raya pada kali ini akan menjadi lebih bermakna daripada yang sebelumnya. 

     Untuk kenal kenalan Arin, halalkan makan dan minum Arin selama ni erk. Maafkan segala salah dan silap Arin kat korang selama ni dari atas kepala hinggalah ke hujung jari kaki *gelakjahat* Dan Arin juga dah maafkan korang even korang giler jahat ngan Arin selama ni. Wee~ Takde la gurau manja je tu. Ouh yea, bila dah masuk bulan Syawal ni kita mesti dah sedia maklum bahawasanya Syaitonirajim dah dibebaskan setelah sebulan dikurung! So, jangan pulak mentang mentang nak raya ni engkau main hentam je nak buat macam macam hal ikut sesedap mak bapak tiri nenek moyang angkat kau erkk. Kejadah apa engkau nak susahkan mak ayah hambik engkau kat balai. Ketuk kang. Ish ish ish :p Jauhkan diri daripada terlalu mengikut hawa nafsu tu. Makan biarlah berpada pada. Ni tak, engkau sumbat je lontong lemang ketupat kuih raya bagai, sampai penuh perut tu. Molek molek kg dah turun berkilo kilo masa puasa tak pasal pasal raya ni berat badan naik balik bertan tan pulak! 

     Untuk mereka yang kurang bernasib baik oleh kerana Exam menanti after RAYA! Bawakan banyak bersabar. Memang dah nasib korang Exam lepas raya. Eeeii, tak syoknya! haha *gelakgulingguling* Tapi kalau jenis orang yang tak ambik cara tu, "lantak pi lah buku. Maleh aku nak study". See! Buku pun dah tak nak pandang raya punya pasal. Pastu bila dah dapat result, "Oh no! Tak sanggup nak tengok slip!" No no no! Tak mau macam tu. Kalau panjang umur raya tahun depan masih ada. Huhu :D 


p/s : Beringatlah kita kepada mereka yang kurang bernasib baik di luar sana. 
Hulurkan bantuan dan ringankanlah beban mereka. 
Berilah mereka merasai kemanisan berhari raya seperti kita :)
Semoga dengan segala huluran yang diberikan kepada mereka 
akan membawa rezeki yang melimpah ruah kepada kita suatu hari nanti , insyaAllah :)





Older Post | Newer Post
Landlord

Arin for short.
Feel free to be here gaiss ^.^

Happy 6th Anniversary Blogshut! Much love for you, my Dear! ❤ 20Nov2010 - 20Nov2016 :)

Check It Out!

Diary NAA's

Twitter: @azrnamra

Instagram: @azreenamiera

Older Entries


Say something :)


Addicts To




Click here!



Credits!

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : RinAmyra
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!