" align="CENTER" height="0" width="0">
Helianthus.
Novelicious : Suami Aku Ustaz
Friday, December 14 @ 3:53 AM |

          Assalamualaikum. Title novelicious kali ni Suami Aku Ustaz! Hee. Serius aku cakap kau, aku suka sangat dengan novel ni. Banyak info and motivasi bagi aku yang tak berapa nak bermotivasi sangat ni. Haha. Ada part tu macam nak kena kena je batang hidung aku. Terasa tapi ada ummm nya. Terasa je buat apa. Mesti la kena ada kelainan dah lepas tu. Manusia boleh berubah. Tak kira dari zahirnya ataupun batinnya sekalipun. Allah Maha Mengetahui jadi pasti dia akan membantu kita :)


Ni dia! Novel Suami Aku Ustaz yang aku pinjam dari Mak Long. Hehe :)

Sinopsis Suami Aku Ustaz :

Alisa bukanlah anak gadis yang nakal mana pun. Tapi bila mak dengan ayah sudah mula tidak percayakan diri dia, apa lagi yang dia boleh buat?
“Kami nak satukan kamu dengan Hafiz sebelum kami bertolak ke Mekah.”
Yang menjadi masalah buat Alisa apabila ‘TIDAK’ bukan salah satu pilihan jawapan yang dia ada. Dan dia pula tidaklah pernah terfikir hendak melarikan diri daripada keluarga. Senakal-nakal Alisa, kasih sayang mak dengan ayah masih mampu membuatkan dia mengikut kata mereka. Tapi macam mana pula dengan cita-cita dia?
“Dia itulah ustaz di sekolah aku. Ustaz yang popular pula tu sebab masih belum berpunya. Hendak dikatakan handsome, semestinya tidak. Pada aku, dia bukanlah tergolong di dalam lelaki idaman aku. Tetapi, kalau sudah ramai yang mahu mengisi borang untuk masuk ‘Kelab Peminat Ustaz Hafiz’ sekiranya kelab itu wujud, mestilah dia tu ada rupa, ya tak? Aduh! Tidak fasal-fasal dia menjadi kepunyaan aku pula.”
Macam mana agaknya apabila Alisa yang berperangai gila-gila terpaksa hidup dengan Hafiz yang hidupnya skema? Tapi skema ke Hafiz kalau perangainya suka menyakat Alisa sejak lahir sehinggalah besar?
“Cuma aku harap, kahwin ni bukan bermakna hidup aku berakhir. Well, kau tahulah kan. Cita-cita aku ni tinggi. Pada aku umur baya kita ni sebenarnya hidup kita baru bermula. Mana nak belajar, nak kerja. Aku harap, everything is going to be well.”
Alisa. Cita-citanya setinggi langit, cintanya masih belum pernah berputik. Akan wujudkah cinta buat si suami dan bertahankah jodoh mereka berdua? Perlukah salah seorang berkorban hanya untuk membuatkan cita-citanya kesampaian?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ni dia sinopsis novel Suami Aku Ustaz. Yang aku amek dari http://www.karyaseni.my
Amek bukan setakat main copy je. Credit sikit untuk Karya Seni :)
Ok. Thats all. Have a nice reading! Enjoy k.
Bye. Assalamualaikum :)Older Post | Newer Post
Landlord

Arin for short.

Happy 6th Anniversary Blogshut! Much love for you, my Dear! ❤ 20Nov2010 - 20Nov2016 :)

Check It Out!

Diary NAA's

Twitter: @rinrzk_

Instagram: @azreenamiera

Older Entries


Here's Your Words💋


Helianthus✿
Click here!Credits!

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : Azreen Amiera
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!