" align="CENTER" height="0" width="0">
Helianthus.
Novelicious : Suamiku Tak Romantik Tapi Autistik
Friday, December 14 @ 4:22 AM |

          Assalamualaikum! Hokeyh, ni novel yang terakhir aku baca InsyaAllah. Lepas je bulan 12 tahun 2013 aku sambung balik! Haha. Mak aku dah tegur sebab asyik mengadap novel cinta je. Dia suruh baca buku sekolah pulak. Study. Next year nak SPM. Oyeah, I'm #TeamSPM2013 :) Sekejap je masa berlalu. Aku rasa macam baru je lepas habis UPSR! Haha. Jauh bebenor. Ngee. Oke, berbalik kepada title nevelicious di atas Suamiku Tak Romantik Tapi Autistik. Sweet gilosss! Love this damn much. Boboy yang comel. Muahaha :* Oke tamoh intro banyak bayak so aku perkenalkan novel cunsss ni. Hikk.


Tu dia! Novel Suamiku Tak Romantik Tapi Autistik :)


Sinopsis Suamiku Tak Romantik Tapi Autistik :

NURA ALIA seorang gadis periang yang telah jatuh cinta dengan Syed Azmi, seorang anak Datuk yang kaya dan handsome! Walaupun dia tahu Syed Azmi seorang womaniser, Nura Alia yakin bahawa lelaki itu pasti akan meninggalkan gelaran itu demi cinta mereka bersama.
Akhirnya, dari cinta ia berubah benci! Syed Azmi juga hampir-hampir meragut kesucian Nura Alia. Nura Alia menyimpan dendam kesumat pada lelaki itu.
“Aku bencikan kau, Syed Azmi! Kau memang lelaki tak guna!” -NURA ALIA
Demi menjalankan rancangan membalas dendamnya, Nura Alia akhirnya nekad untuk menjadi babysitter kepada  abang Syed Azmi yang autistik, Syed Azwan a.k.a Boboy, budak tak cukup seringgit yang sengal! Dalam terpaksa dia rela melayan setiap kerenah Boboy.
“Boboy! Boboy memang suka menyusahkan akak, kan?! Eee… geramnya aku!” -NURA ALIA
Selama tujuh tahun, BOBOY hidup di dalam dunianya sendiri. Dunia kanak-kanak autistik yang sengaja diciptakannya demi menyembunyikan sejarah silam. Sejarah silam yang membuatkan dia menyimpan rasa bersalah sehingga ke hari ini.
Namun, semuanya itu berubah apabila Nura Alia hadir dalam dunianya. Hati Boboy berdegup lagi. Dalam diam, dia menyayangi si babysitternya itu.
 “Kita minta maaf sebab selalu menyusahkan kakak. Kita sayangkan kakak!” BOBOY
Tapi, tiada siapa yang dapat menghalang suratan takdir. Nura Alia dan Boboy akhirnya bersatu dalam sebuah ikatan. Pada saat cinta semakin bersemi, muncul pelbagai halangan yang menggugat rasa cinta yang baru hadir itu. Masing-masing masih menyimpan banyak rahsia. Rahsia yang mampu mengundang rasa kecewa dan duka dalam hati mereka berdua.
Rahsia siapakah yang bakal terbongkar dahulu? Apakah nasib ‘cinta’ yang baru bersemi dalam hati mereka itu? Adakah dari cinta sekali lagi ia akan berubah menjadi benci?
 “Maafkan abang, sayang. Selama ni abang dah tipu Lia. Abang sebenarnya bukan Boboy yang autistik. Abang masih Syed Azwan yang normal. Abang…” -SYED AZWAN


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Sweet gilosss! Comel je. Beli la kalau uols berminat. 

Haha. Promote sat naa.. Hihi

Credit : Karya Seni :)


Older Post | Newer Post
Landlord

Arin for short.

Happy 6th Anniversary Blogshut! Much love for you, my Dear! ❤ 20Nov2010 - 20Nov2016 :)

Check It Out!

Diary NAA's

Twitter: @rinrzk_

Instagram: @azreenamiera

Older Entries


Here's Your Words💋


Helianthus✿
Click here!Credits!

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : Azreen Amiera
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!