" align="CENTER" height="0" width="0">
N A A
Resepi : Biskut Coklat
Friday, December 14 @ 4:42 AM |

          Assalamualaikum! Huhu. Yang ke berapa kali aku post untuk pagi ni pun aku tak tahu. Mata dah tak kasi pejam. Apa nak buat... Ngee *tunjuk gigi. Haha. Oke entry kali ni berkisarkan resepi pulak. Resepi kali ni resepi Biskut Coklat. Just a simple recipe. But nice. Aku amek dari MyResepi.com tapi sekarang dah takde dah resepi ni. Sebab apa..? Of course ada resepi yang lebih menarik meletoopp kabaaaboom! Haha. Ok. Jom aku nak kongsi resepi yang mana setiap tahun nak raya je aku buat. Huu :)



Tu dia! Cantik ka tak cantik ka janji sodaappp. Haha!
Ni aku nak kongsi bahan bahan dan cara membuatnya.

Bahan-bahan :

400g mentega
1 biji telur
200g gula icing
1/2 sudu teh esen vanilla
500g tepung gandum
50g serbuk koko


Cara-caranya :

1. Putar mentega bersama gula icing hingga kembang.
2. Masukkan telur dan putar lagi hingga semua adunan kembang.
3. Masukkan tepung gandum serbuk koko --> putar sebati adunan.
4. Rehatkan dalam peti sejuk selama 15minit.
5. Terapkan di atas dulang pembakar.
6. Bakar selama 15-20min pada suhu 150 darjah.



p/s : Selamat Mencuba :)






Older Post | Newer Post
Landlord

Arin for short.
Feel free to be here gaiss ^.^

Happy 6th Anniversary Blogshut! Much love for you, my Dear! ❤ 20Nov2010 - 20Nov2016 :)

Check It Out!

Diary NAA's

Twitter: @rinrzk_

Instagram: @azreenamiera

Older Entries


Say something :)


Addicts To




Click here!



Credits!

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : RinAmyra
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!