" align="CENTER" height="0" width="0">
N A A
Done! :)
Thursday, December 19 @ 1:13 AM |



Assalamualaikum.
Hey guys! Lama dah tak usha blogshut ni. Hihi. Janggal pulak rasanya. Huhuhu. Miss you so muchh muchh muchh muah muah muah blogshut! Ok. First of all, Arin nak ucapkan terima kasih banyak banyak pada yang sudi cekidaut Arin punya blog yang dah mula usang ini. Kehkehkeh. 

NOW, Arin dah freedom. Ye saya, dah FREEDOM ok. Saya ulang, FREEDOM. Ya? Freedom dari apa? Yeah, of course la freedom dari ESPIEM a.k.a SPM a.k.a Sijil Pelajaran Malaysia. 6Nov2013 until 2Dis2013. Begitu hot keadaan Arin sepanjang exam berlangsung. Rasa macam stress je macam stress je. Memang stress pun. Nak nak masa hari exam yang ada dua paper yang memang Arin struggle gila gila. Struggle last minute senarnya. Kihkihkih. Shhuuhh. *diamdiamdah* Haha. Paper sejarah dengan akaun berlangsung dalam hari yang sama. Mana tak stress. 

Tapi, syukur Alhamdulillah soalan dia agak menyejukkan hati dan menenangkan jiwa dan lara ku. Hihihi. Dan paper paper yang lain ada yang senang, sedang sedang, cool, hot and etc. Wee. But sokayy, sebab dah biasa dengan semua ni. Lumrah dan hakikatnya dalam peperiksaan. Soalan yang tak dijangka jangka akan keluar, keluar pulak dah tahun kita orang *2013*. Ramai budak budak kompelin tajuk spot tak keluar. Tapi takpe. At least ada satu dua tajuk yang mengena. Alhamdulillah. 

So now, Arin dan mereka mereka mereka (SPM 2013's Candidates) dah pun redha. Kami dah usaha, kami dah berdoa. Dan sekarang ni, kami perlu tawakaltualallah. Doakan kejayaan kami yee. Permudahkan pemeriksa memeriksa kertas kami. Doakan supaya examiners dilapangkan dada dan berlembut hati menanda kertas kami. Amin :')

Dah habis exam ni. Apa pulak yang Arin nak buat ni? Oh My Allah! Goyang kaki jela gamaknya. Hihi. Takde la. Actually, sebulan je ni Arin cuti. After this, dah blah dari dunia lepak lepak. Dunia bangun tengahari buta. Aihh? Bocor rahsia ku. Hehehehe. Ok. Since Ogos lepas dah senarnya Arin dok mikir ke benda ni. Rasa macam nak kena hukuman berat je. Rasa macam Arin ni budak lembik je yang nak kena ubah jadi budak ada jati diri sikit. Kental lagi perkasa. Bhahaha!

Ya. Arin rasa macam nak nangis je bila dapat result bahawasanya Arin perlu menjalani Latihan Khidmat Negara (PLKN). Yeah, PLKN. Siapa tak tahu apa itu PLKN memang nak kena cekik. Hahaha! Mula mula tahu bila orang sibuk dok tweet pasal PLKN. Arin pun, of course la nak tahu jugak. Hati ni rasa macam tak je macam tak je. Tapi bila dah bukak websites ni http://apps1.khidmatnegara.gov.my/terpilih dah complete no.ic apa semua, tunggu punya tunggu dan dia terterakan benda alah ni! 


See! Kepada sesiapa yang berfirasat teruk tentang PLKN macam Arin ni memang rasa macam.. macam.. Erm, macam macam lah. Dah tu member member yang rapat dengan Arin belaka "Maaf! Anda tidak terpilih bla bla bla.." Mana tak harunya hati ni. Dok mikir sokmo. Dah dua bulan lepas tu ada orang cakap kalau tak dapat surat dalam bulan Disember ni maknanya dia tak kena la untuk first intake. Check punya check tengok tengok Arin dapat untuk first intake. Punya la bengang masa tu. Sebab dalam fikiran "Lepas ni aku nak cari kerja la. Kumpul duit."  Last last, hmmm hampa! But its okay :'( sobs sobs..

Bila dah tahu first intake. Tengok pulak kat mana Arin akan bertapa lepas ni. Masuk je websites ni http://apps1.khidmatnegara.gov.my/penempatan completekan macam biasa, no.ic. Then, jeng jeng jeng!


Haa. Tu dia. Jauh tak jauh dari rumah Arin. Hmm. Macam sedih je macam sedih je. Awal awal lagi dah berpisah dengan family. Huwaaa! Sadis sungguh kehidupanku ini. Hukhukhuk :'( Dah check online ni, si posto pulak datang hantar surat. 


So begitulah hikayat hidup ku lepas SPM. Ecehh! Hihi. Sentiasa dibayangi kehidupan di tempat orang. Kawan pun tak sama. Cikgu pun tak sama. Acane ni? Huhuhu. Sokayy, belajar berdikari. Saya kuat. Saya dah besar. Kehkehkeh. Dah penat penat ni, fikir tu fikir ni. Pak Teh offer pergi jalan jalan. Holiday ke Negeri Sembilan. Tapi tak jadi sebab jauh sangat and hari tu pun hari kerja sedunia. So Mak Long pun suggest holiday ke Awana Kijal Beach Resort Kemaman, Terengganu. Two days one night only. Weekend. But padat dengan aktiviti. Hehehe. Pak Teh belanja untuk semua. Family Trip ke sana memang best! Release tension woo. Hihi. Banyak jugak Pak Teh keluar belanja makan and bilik hotel. Semoga Allah murahkan rezeki Pak Teh dunia akhirat. Dan semoga perniagaannya sentiasa maju. Hihihi. Amin :) Yang Family Trip ke Awana Kijal tu nanti Arin post untuk entry yang seterusnya. Hehehe. Capek banget nih. Bye-II semua. Assalamualaikum :)





Older Post | Newer Post
Landlord

Arin for short.
Feel free to be here gaiss ^.^

Happy 6th Anniversary Blogshut! Much love for you, my Dear! ❤ 20Nov2010 - 20Nov2016 :)

Check It Out!

Diary NAA's

Twitter: @azrnamra

Instagram: @azreenamiera

Older Entries


Say something :)


Addicts To




Click here!



Credits!

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : RinAmyra
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!