" align="CENTER" height="0" width="0">
Helianthus.
Karya Pertama
Thursday, May 8 @ 4:26 AM |



Assalamualaikum awok awok semua. Hehe. Sihat?
Okay then, hari ni Arin nak share first karya yang Arin dah buat, #SKSS :) Lebih kurang dua minggu jugaklah. Huhuhu. Just a short story tapi tulah. Nak kata senang tak senang. Nak kata susah tak jugak. But seriously, dengan menulis ni kadang-kadang dapat menghilangkan stress. For those yang suka menulis la. Alhamdulillah, dengan menggunakan satu imaginasi atau bahasa mudahnya "berangan" sahaja Arin dapat ilham and then terus terfikir jalan cerita ni. Yeah, Arin mengaku Arin memang kuat berangan. Hahaha! That's why Arin dapat hasilkan karya ni dengan menggunakan anugerah yang Allah bagi kat Arin --> "imaginasi". Heee. Alhamdulillah. Syukur Ya Allah. 

Cerpen #SKSS ni hanyalah rekaan semata-mata. Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia. Kalau ada pun itu semua hanyalah satu kebetulan. Thanks Ain aka my muks sebab dialah punca Arin nak buat semua ni. Haha! And then pilihan tajuk tu pulak sebenarnya Arin tertarik dengan sebaris lirik dalam lagu ♫ 150 Juta by Ainan Tasneem ♫ so thanks to that song sebab ilham Arin datang sedikit sebanyak pun dari lagu tu. Watak-watak dalam cerpen ni pulak, hanya ada satu watak yang wujud. Watak "mysterious". Yea! Watak tu wujud di alam nyata ni. Serious! Tak tipu. Bukan dalam cerpen ni semata-mata. And then, watak-watak yang lain tu hanyalah rekaan sahaja. Kalau sama, harap maaf. Kebetulan je tu. Huhuhu.

Lepas tu, pasal jalan ceritanya pulak tiada kena mengena dengan hidup si penulis. Macam Arin cakap tadilah. Ni semua rekaan je. Kadang-kadang tu jugak ilham datang bila Arin dengar lagu. Arin suka fefeeling layan perasaan dengar lagu jiwang-jiwang. Hahaha! Nak nak lagu korea. Walaupun tak faham maksud dia. Tapi dengar muzik dia pun dah... Aihhh tangkap leleh dah cheq oii. Wink wink! Kalau tak tangkap leleh dengan lagu korea, lagu Melayu pun jadik! Kahkahkah. Janji lagu tu slow. Yedok? Hehehe.

Okay okay. Tak mau mengarut dah. So, lets check it out this short story! Support dari korang amatlah Arin perlukan. Manalah tahu kot-kot lepas ni keluar karya kedua pulak. Hahaha. InsyaAllah. Enjoy ya! Thank you so much. Meh sini nak kasi hugNkiss setepek! Mmmuuuaaahhh :* Hahahah. Bye-II. Assalamualaikum :)





Thanks for viewers and readers untuk entry kali ni.
See ya for the next entry! 
~ coming soon ~









Older Post | Newer Post
Landlord

Arin for short.

Happy 6th Anniversary Blogshut! Much love for you, my Dear! ❤ 20Nov2010 - 20Nov2016 :)

Check It Out!

Diary NAA's

Twitter: @rinrzk_

Instagram: @azreenamiera

Older Entries


Here's Your Words💋


Helianthus✿




Click here!



Credits!

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : Azreen Amiera
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!