" align="CENTER" height="0" width="0">
Helianthus.
Head up & Get ahead
Friday, July 7 @ 6:33 AM |


Assalamualaikum. Hai, guys? What's up? Alamak, again. Kekok giler kot nak menaip. Hahaha. Selalu sangatlah Arin tinggal blog ni lelama, kan kan kan? Nak buat macam mana, busy em. Ni pun baru ada masa nak blogging. Ya ya ya, as usual nak buat semua ni kena ambik mood dulu. Nak tengok Kdrama pun punya lama takde mood, ni kan pulak nak blogging. Entah la. Masa tengah study sibuk nak cuti. Dah cuti ni, rasa mereputsssss pulak. Hak alah la. Ni la dia, tak reti bersyukur. Hm, okay. Tah pape membebel. Boo! Okay dah Rin. Serius okay, serius? Hm.

So, nak mula dari mana eh? Hm. Lately ni kan, banyak sangat benda jadi. Like what ye? Something yang, yeah sangat sangat tak dijangka terjadi. Something yang Arin taknak sangat jadi dekat Arin. And something yang sangat sangat memberi pengajaran. What a life uh. Actually, bagus jugak semua ni jadi. At least Arin bukak mata, bukak hati untuk terima kenyataan yang semua dalam dunia ni tak akan kekal. Once bahagia, tak selamanya bahagia. Once dah berjaya, tak selamanya berjaya. Tu semua atas diri masing masing. Kalau kita usaha lebih untuk capai apa yang kita nak, then kita akan dapat. If not, takkan dapat la kan?

Setiap orang ada pendirian mereka yang tersendiri. Kita tahu yang kita tak mampu untuk dapat apa yang kita nak. For sure, Allah pun tahu apa yang terbaik untuk kita. Setiap apa yang terjadi dalam hidup kita, percayalah semua tu ada hikmah di sebaliknya. Tak perlu kot seksa diri sendiri untuk menidakkan apa yang dah jadi. Allah knows best. Head up and get ahead. Move on.

Ya, Arin mengaku yang Arin sendiri pun tak pernah lari dari buat silap. Selalu je lari dari masalah. Susah sangat nak selesaikan sesuatu masalah tu dalam keadaan yang elok. Selalu sangat ikutkan hati dan perasaan marah. I just can't control myself. But, hari demi hari alhamdulillah berkat kesabaran Arin selama ni, Arin belajar dari kesilapan. Arin belajar menghayati kehidupan ni. Hidup ni tak seindah drama drama tak logik dekat tv tu okay. Antara indah atau tak, kita sendiri yang perlu corakkan kehidupan tu. Live your life like you own this world, dear :)

Ada je orang tanya, macam mana Arin boleh move on secepat ni? Dah give up ke? Why? Okay, sebelum Arin jawab soalan dia, let me tell you guys yang move on ni terlalu luas makna dia. Kadang kadang, kita bukan kena move on untuk benda buruk je, kadang tu benda yang kita rasa something tu baik pun kita kena lepaskan. Contoh, kita rasa benda tu baik untuk kita, tapi tak untuk orang lain. Sanggup ke kita susahkan orang lain hanya untuk kepentingan diri kita sendiri? Okay, Arin tak cakap yang kita perlu jadi macam malaikat yang baik, yang sentiasa nak selamatkan orang lain. Tapi kita boleh fikirkan, kalau kita buat baik dengan orang, seribu kali malah sejuta kali kebaikan tu akan berbalik pada kita. So tak rugi pun kalau kita lepaskan sesuatu untuk kebaikan orang lain. Next time will be yours too, kan? :)

Tipu la kalau Arin kata harini Arin kecewa, then esok Arin dah move on. Yelah, bibir boleh ukir senyuman. Sebab semua tu luaran. Luaran untuk tunjuk dekat semua orang, yang Arin okay dengan semua yang jadi. Tapi hati yang di dalam ni, Allah je tahu. Okay Arin bagi contoh time study. Arin bukan lah budak pandai. Tapi tak pandai Arin pun, Arin ada cita cita yang Arin nak capai. For sure Arin struggle untuk dapatkan apa yang Arin nak. Sebab tu, bila Arin start jatuh, Arin fikir balik mungkin sekarang bukan rezeki Arin. Belum masanya. Allah tak bagi tu semua bersebab. Antaranya? Mungkin sebab dosa yang lepas, mungkin jugak sebab usaha Arin tak berapa cukup. Kan? Then, untuk apa Arin terus terusan nak bersedih. Bangun, mintak Allah bagi kekuatan dan semangat. Ingat balik, macam mana susahnya Arin nak sampai ke tahap ni. Macam mana strugglenya Umi masa Arin mula mula masuk UMK dulu. Okay, taknak ingat sebab sedih bila ingat balik. Rasa dosa giler dekat Umi bila Arin rasa malas belajar tau. Haha. Thanks for everything Umi, iloveyou. Sobss sobss :')

So, walauapapun yang jadi keep moving forward, okay? Hidup tak selamanya indah dan kita tak selamanya di bawah. If you get what i mean? Apa yang kita nak tak semestinya kita boleh miliki. Kadang kadang kehendak kita tu ada keburukan di sebaliknya. Thats why Allah jauhkan kita dari apa yang kita nak. Dan dia gantikan dengan apa yang lebih baik. Betul tak? Hahaha, cheer up guys. And one more Arin nak kongsi, kalau kita rasa kita tak mampu nak pinjam bahu seseorang untuk kurangkan beban yang kita hadap sekarang ni, try motivate yourself. Dekat situ kita boleh nampak kekurangan dan kelebihan diri kita yang orang lain tak akan tahu dan tak akan nampak. 

Okay, alang alang dah sampai sinikan, dari hujung rambut hingga hujung kaki Arin mohon ampun, Arin mintak maaf kalau Arin ada buat silap dengan sesiapa. Sorry sebab kadang kadang Arin tak boleh control emosi. Tak kisah korang terasa melalui tulisan atau dari kata kata Arin. I'm sorry. Tu semua pengajaran untuk Arin dan semua. Let's live happily ever after okay. Thankyou and iloveyouolls, muahciked, haha. Bye, assalamualaikum.












Last piece: 
Thankyou for all your time. Thankyou for all your attention. Thankyou for all your respond. And thankyou for your happiness. Once you said it is yours, then it will be yours, forever. MAKE IT TRUE. Always pray for your happiness, far from here :)








Older Post
Landlord

Arin for short.

Happy 6th Anniversary Blogshut! Much love for you, my Dear! ❤ 20Nov2010 - 20Nov2016 :)

Check It Out!

Diary NAA's

Twitter: @rinrzk_

Instagram: @azreenamiera

Older Entries


Here's Your Words💋


Helianthus✿




Click here!



Credits!

Template by : Mieyra | Biela
Full Edited : Azreen Amiera
Image From : we❤it

Best View at GOOGLE CHROME!